Finske udbytteaktier

OBS: Jeg er ikke investeringsrådgiver og al information på denne side skal IKKE ses som anbefalinger, men inspiration. Al investering er behæftet med risiko. Der er ingen garantier for gevinst ved investering i udbytte aktier.

Finland er et Nordisk land, men ofte er det som om det kommer til stå lidt i skyggen af Sverige og Norge for os danskere, og det er en skam for jeg har set lidt på det finske aktiemarked og fundet et par interessante finske udbytteaktier. Om jeg også har investeret i nogle af dem kan du finde ud af her eller ved at tage et kig på min udbytte portefølje.

6 interessante finske udbytteaktier

Herunder har jeg udvalgt et par finske udbytteaktier. Det er ikke nødvendigvis aktier jeg selv ejer, men det er aktier jeg synes ser gode ud og som jeg holder øje med i forhold til en fremtidig investering.

  • CapMan
  • Elisa Corporation
  • UPM-Kymmene Corporation
  • TietoEVRY Corporation
  • Citycon
  • Fiskars

Jeg ejer endnu ikke nogle finske udbytteaktier, men den jeg ser mest på i øjeblikket er CapMan der ligger øverst på listen herover.

Liste over alle finske udbytteaktier

Hvad skal du være opmærksom på ved finske udbytteaktier?

Som altid når man handler med udbytteaktier vil jeg lige gøre opmærksom på de to vigtigste ting i denne sammenhæng, nemlig:

  • Valuta
  • Skat

Hvis du handler med/ejer finske udbytteraktier via Nordnet, så kan du gøre det med ro i sindet. Nordnet har nemlig en refusionsaftale med Finland, hvilket betyder at der kun bliver tilbageholdt 15% i skat af dit udbytte, men det kommer jeg ind på længere nede.

Finske aktier handles i EURO (€)

Finland har Euroen som valuta, hvilket betyder at der sker en valutaveksling når du handler med finske aktier med mindre du har en valutakonto ved din handelsplatform hvor du kan veksle på forhånd.

Vi har heldigvis en fastkurspolitik med Euroen hvilket betyder at kursudsvingninger i valutaen i teorien ikke er en risiko når det handler om finske aktier. Til gengæld er der stadig et gebyr ved veksling af valutaen og dette gebyr er som regel højere hvis du laver ordren direkte i danske kroner. Har du en valutakonto kan du ofte lave en billigere valutaveksling inden du køber aktien.

Finsk udbytteskat er på 35%

Ulempen ved finske udbytteaktier er at de som udgangspunkt tilbageholder 35% i skat, men ikke hvis du handler aktien gennem Nordnet.

Nordnet har en refusionsaftale med Finland, hvilket betyder at der kun bliver trukket 15% i kildeskat hvis du ejer en finsk udbytteaktie gennem Nordnet.

Hvis du ikke bruger Nordnet som din handelsplatform, så skal du være opmærksom på om den handelsplatform du bruger har en refusionsaftale med det pågældende land ellers kan du risikere selv at skulle hjemsøge den skat du har betalt for meget.