Svenske udbytte aktier

Sverige har en del aktier der betaler udbytte og nogle af dem er også meget interessante udbytte aktier, da man kan få et højt direkte afkast. På den svenske børs finder man især store gambling selskaber der har en god udbytte historik, men også flere store virksomheder indenfor råvarer og forbrugsvarer der betaler et godt udbytte.

En god udbytte aktie skal have en flerårig historik med at udbetale udbytte og så er det et klart plus hvis udbyttet er stigende fra udlodning til udlodning. Jeg har flere svenske udbytteaktier i min portefølje, herunder SSB B og Nordnet AB. Du kan læse mere om hvorfor jeg har netop dem længere nede på siden.

5 gode svenske udbytte aktier

Herunder finder du 5 af de bedste svenske udbytte aktier målt på direkte afkast og udbytte historik.

  • Clas Ohlson AB
  • NCC AB
  • Betsson
  • Bonava AB
  • Nordic Paper Holding AB

Passer disse selskaber ikke ind i din øvrige portefølje samt investeringsstrategi, så kan du i næste afsnit finde en komplet liste over svenske udbyttebetalende aktier.

Mine svenske udbytteaktier

Jeg har som nævnt lige nu to forskellige svenske udbytteaktier. Den ene er SSB B der er en svensk REIT aktie og den anden er Nordnet AB der er en investeringsplatform.

SSB B (Samhällsbyggnadsbo)

SSB har en B og en D aktie, B-aktien betaler månedligt udbytte og D-aktien betaler kvartalsvis udbytte. Jeg har den fordi jeg gerne ville have en nordisk REIT i min portefølje, da REITs generelt giver et godt direkte afkast og en stabilitet til en udbytte portefølje. Jeg har handlet den på et tidspunkt hvor den svenske valutakurs var lav.

De har et bredt sortiment af lejemål og en god udbytte historik. Den er dog faldet en del efter de stigende renter i 2023, men det gør bare at jeg lige nu overvejer at samle flere af dem op.

Nordnet AB

Nordnet er en investeringsplatform og det er også den investeringsplatform jeg bruger til at investerer i aktier med. De har en udbyttepolitik der hedder at de udbetaler 70% af deres overskud i udbytte. De har kun været børsnoteret siden 2020, men har haft en pæn stigning og udbetalt udbytte hvert år siden børsnoteringen.

Nordnet er by far den mest populære investeringsplatform blandt private investorer i Danmark. De har en meget brugevenlig platform der hele tiden bliver forbedret. De tapper ind i en stigende trend hvor flere og flere private vælger at investere og deres platform er bygget til private investorer.

Dem har jeg kig på

Jeg har også kig på et par andre svenske udbytte aktier, og jeg har altid kig på udbytteaktier i forskellige markeder særligt de nordiske markeder. Dem jeg holder øje med i Sverige lige nu er:

  • SSAB
  • Boliden

Hvilke svenske aktier giver udbytte?

Alle aktier noteret på den svenske børs som der betaler udbytte.

Hvad skal du være opmærksom på ved svenske udbytte aktier?

Du skal være særligt opmærksom på to ting når du overvejer om du skal investere i svenske udbytte aktier.

  • Valutakurs
  • Skat

Den svenske valutakurs

Valutakursen er vigtigt fordi den kan svinge en del. Vi har ikke nogen fastkurspolitik med svenskerne og de har ikke nogen fastkurspolitik med euroen, så der er ikke noget der binder den danske krone og den svenske krone til hinanden.

Derfor kan valutakursen på den svenske kroner også have stor betydning for resultatet af din investering. Investere du langsigtet, så er bekymringen mindre, men dog stadig reel.

Skat af svenske udbytte aktier

Derudover skal du også være opmærksom på skat af udbyttet du modtager fra svenske selskaber.