Hvad er Dividend Aristocrats?

Artikler

OBS: Jeg er ikke investeringsrådgiver og al information på denne side skal IKKE ses som anbefalinger, men inspiration. Al investering er behæftet med risiko. Der er ingen garantier for gevinst ved investering i udbytte aktier.

Dividend Aristocrats eller på dansk udbytte aristokrater er en særlig klasse af selskaber der gør en dyd ud af at betale udbytte til deres aktionærer, hvilket vil sige at du som aktionær nærmest er garanteret et udbytte.

For at et selskab kan blive en sand udbytte aristokrat så skal det have udbetalt udbytte i minimum 25 år i træk og der må på intet tidspunkt have været et fald i udbyttebetalingen pr. aktie.

Man skulle ikke tro at en udbytte betaling kunne blive mere sikker end ved at være aktionær i en udbytte aristokrat, men så er det bare fordi du endnu ikke har hørt om Dividend Kings der stiller endnu højere krav til selskabet.

Liste over Dividend Aristocrats

Listen her over dividend aristocrats er udelukkede med amerikanske aktier og det skyldes at et selskab skal handles på S&P 500 listen, der er en amerikansk liste.

Det skal du være opmærksom på ved investering i Dividend Aristocrats

Udbytte aristokrater er nærmest lige med udbytte betaling i nogle tilfælde årligt og andre kvartalsvis. Men udbytteprocenten hos disse selskaber ligger i den lave ende. Det betyder at det direkte afkast for dig som udbytte investor er dårligere og det vil tage længere tid at gøre det til en god investering.

Til gengæld så kan du være sikker på at du investere i et gigantisk og solidt selskab der kan tjene penge år efter år. Det betyder at der er mindre volatilitet i disse værdipapirer, og de fleste vil over tid stige.

Skriv en kommentar