Lev af udbytte aktier

Artikler

OBS: Jeg er ikke investeringsrådgiver og al information på denne side skal IKKE ses som anbefalinger, men inspiration. Al investering er behæftet med risiko. Der er ingen garantier for gevinst ved investering i udbytte aktier.

I mange år er arbejdsbyrden bare vokset og vokset verden over, hvilket har ført til en ny bevægelse af unge mennesker der vil have mere frihed og kontrol over deres egen tid. En måde at gøre dette på er ved at investere i udbytte aktier og leve af udbyttet.

Den bevægelse/gruppe mennesker der blandt andet forsøger at leve af udbytte aktier, går under betegnelsen FIRE (Financial Independance Retire Early). I denne artikel kan du blive klogere på om du kan leve af udbytte aktier og får svar på:

  • Kan man leve af udbytte aktier?
  • Hvordan kan man leve af aktier?
  • Hvor mange penge skal man have for at kunne leve af det?

Kan man leve af udbytte aktier?

Ja du kan godt leve af udbytte aktier. Det sker ikke fra den ene dag til den anden, men med målsætning og vedholdenhed kan du på sigt skabe dig en tilværelse hvor du lever på udbytte fra aktier el. andre investeringer.

Og netop det sidste er værd at bide mærke i, for sandsynligheden for at leve af udbytte bliver større hvis du spreder dine penge ud på andre investeringer der også giver løbende afkast el. udbytte. Af den type investeringer kan nævnes:

  • Crowdlending
  • Ejendomsinvestering
  • Udbytte ETF’er

Du kan kun leve af udbytte aktier hvis du bliver ved med at investere penge i nye aktier der betaler udbytte. Du opnår at kunne leve af det, når du har så mange aktier at udbyttet du modtager årligt, svare til det beløb du skal bruge for at kunne leve.

Lad os tage et eksempel:

Danske Banks udbytte pr. aktie har over de sidste 4 år haft et gennemsnit på 5,125 kr. pr. aktie.

Det betyder at du som ejer af en Danske Bank aktie de sidste 4 år vil have modtaget 5,125 kr. i udbytte pr. aktie du har ejet. Har du ejet 1000 Danske Bank aktier i de 4 år, vil du have modtaget et samlet udbytte på 5.125 kr.

Herfra skal du fratrække udbytteskat og så har du din årsindtægt i udbytte du kan leve af. Med andre ord skal du altså have fat i mange flere aktier før du kan leve af udbytte alene.

Det de hardcore FIRE investorer gør, er selvfølgelig at geninvestere deres udbytte, sådan at de år for år får flere og flere udbytte aktier i deres portefølje, og så ser regnestykket allerede lidt anderledes ud.

Hvis vi igen tager udgangspunkt i Danske Bank aktien

Hvordan kan man leve af aktier?

Du kan leve af aktier på to måder:

  1. Lev af udbyttet fra aktier du ejer
  2. Lev af afkastet på aktier du ejer

Der er stor forskel på hvordan du i sidste ende kommer til at leve af de to måder, men de kan også sagtens kombineres.

Lev af udbytte aktier

Kort fortalt er ideen her at du får mulighed for at leve af den passive indkomst dine udbytte aktier skaber når du år efter år modtager udbyttet.

Du bliver så ved med at investere det udbytte du får i nye udbytte aktier indtil du en dag modtager så stort et udbytte årligt, at du kan leve af det.

Lev af afkastet på aktier

Du kan også leve af afkastet på aktier du investere i. Her er du nødt til at væbne dig med tålmodighed, ramme rigtigt og handle lidt mere med aktier.

Ideen er at du skal investere i aktier der stiger og stiger, på et tidspunkt sælger du så aktien og geninvestere i en ny aktie der stiger og stiger. Dette er en meget sværere tilgang til at leve af aktier, og selv investorer der sidder og arbejder med det dagligt vil have svært ved at opnå dette.

Hvor mange penge skal man have for at kunne leve af det?

Skriv en kommentar