Udbytte investeringsforeninger, ETF’er og -fonde

Artikler

OBS: Jeg er ikke investeringsrådgiver og al information på denne side skal IKKE ses som anbefalinger, men inspiration. Al investering er behæftet med risiko. Der er ingen garantier for gevinst ved investering i udbytte aktier.

Ligesom med alt andet investering i aktier behøver du ikke investere i enkelte aktier. Det kan være en fordel hvis du ikke har tid, lyst og interesse i at sætte dig ind i markedet og de enkelte udbytte aktier, så kan du i stedet købe en investeringsforening der er distribuerende el. sætte dine penge i en investeringsfond.

Investeringsforeninger med udbytte

Investeringsforeninger er en meget dansk ting, og i udlandet kender man dem som ETF’er – hvilket jeg kommer ind på længere nede. Der findes en del danske investeringsforeninger der samler udbytte aktier og udbetaler udbytte løbende – også kaldet distribuerende investeringsforeninger.

Udbytte ETF’er

En ETF (Exchange Traded Fund) er I bund og grund det samme som en investeringsforening, forskellen kan man sige er at det ene produkt er meget dansk, og det andet er et internationalt produkt.

Der findes også et hav af udbytte ETF’er der kan handles på børsen. En ETF er kendetegnet ved lave omkostninger og en nem måde at få spredning på, i det markedet man gerne vil investerer ind i.

Bedste udbytte ETF’er

Fonde med udbytte

En tredje mulighed er at investere i fonde der udbetaler udbytte. En investeringsfond handles modsat investeringsforeninger og ETF’er ikke på børsen. En fond investerer man altså i udenom børsen.

Skriv en kommentar